НЕ КАРАЙ С АЛКОХОЛ НАД ЛИМИТА ОТ 0.5 ПРОМИЛА
ПРИ АЛКОХОЛ НАД 1.2 ПРОМИЛА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
АКО КАРАШ С ДРОГА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКИ НАД 99 ЛВ. ДО ОФИС / АВТОМАТ

Дрегери за алкохол

Показване на 1–32 от 43 резултата

В Alcotester.bg ще откриете надеждни дрегери за алкохол на изгодни цени от директен вносител, отговарящи на най-високи изисквания. Гарантират точни измервания и стабилни резултати, дори при голямо натоварване, като масови проверки на служители.

Какво представлява дрегер за алкохол

Дрегерът е популярното име, с което в България се нарича уред, измерващ алкохол чрез издишан въздух. Измерва прецизно нивото на концентрация на алкохол в кръвта на човек и дава информация за състоянието му.

Принцип на работа

Принципът на измерване е следния: дрегерът взима проба от издишания въздух и го подава в специален сензор. В сензора се измерва концентрацията на алкохола и след това се преизчислява в концентрация на алкохол в кръвта. Дрегерите показват измерените стойности в промили (една хилядна) или в друга удобна за потребителя единица.

Преизчисляването на концентрацията от измерената във въздушни пари към концентрация в кръвта е възможна, поради изравняване на парциалните налягания съгласно закона на Хенри. За да е коректно това преизчисляване, постъпилата от издишания въздух проба трябва да е от дълбоките части на белия дроб.

Видове дрегери

Според нуждите, натоварването, което могат да понесат, точността на измерване, размерите и тежестта на уреда, дрегерите се делят на:

 • персонални дрегери
 • професионални дрегери
 • дрегер-имобилайзери

Персонални дрегери

Персоналните дрегери за алкохол се ползват най-често от шофьори преди да седнат зад волана, за самоконтол от служители които могат да бъдат проверени за алкохол от работодатели на входа на работното място, в къщи, за проверка на близък имащ проблем с алкохола, както и при други подобни ситуации.

Професионални дрегери

Професионалните дрегери се отличават с по-голяма точност при измерване, както и други функционалности необходими на професионалистите. Използват се обикновенно за проверка трезвеността на работници и служители, на шофьори или на друг персонал. Професионалните дрегери се използват също за проверки на постъпващи пациенти за бързо установяване наличието на алкохолна интоксикация.

Важно за професионалистите е апаратът бързо да влиза в готовност за нов тест и бързо да анализара пробата (в противен случай това е предпоставка за образуване на тапа). Голямо предимство е да се съхранява подробна информация за направените измервания и паметта да е надеждно защитена. Възможността да се прави бърз скринингов тест без използване на мундщук е високо ценена от професионалните потребители. Отпечатване на резултата от измерването през мобилен принтер е също търсена функционалност.

За да отговорят на нуждите на различни национални законодателства професионалните дрегери трябват да могат да се конфигурират съобразно изсикванията.

Важно е да се отбележи, че професионалните дрегери за алкохол трябва да минават редовно техническа проверка и калибриране на точността. Периодичността зависи от модели, от натоварването и от законодателството. Обикновенно е на всеки 6 или 12 месеца. В определени случаи следва и заверка на точността от упълномощена от института по метрология лаборатория.

Проверката на служители за алкохол и наркотици е деликатен въпрос. Някои работодатели имат притеснения че навлизат в личното пространство на работниците, като забравят че ОТГОВОРНОСТТА за безопасността на работното място Е ИЗЦЯЛО НА РАБОТОДАТЕЛЯ.

Той дефинира нивото на толерантност към алкохол и наркотици в предприятието, като това трябва да е ясно записано в Правилника за Вътрешния Трудов Ред (ПВТР), да има ясно разписани процедури и протоколи за проверка.

Дрегер имобилайзери

Дрегер имобилайзерите са блокиращи запалването на двигателя системи. Преди стартиране на двигателя, шофьорът трябва да даде проба и само само ако концентрацията на алкохол е под определена безопасна граница, дрегерът освобождава блокирането.

Марки дрегери с високо качество и точност на измерване

При нас ще откриете дрегери за алкохол на следните популярни и доказали се марки в тази област:

 • Dräger
 • Dingo
 • Alcogran
 • Alcofind
 • Alcoscan
 • ACS
 • Tigon
 • Envitec и други

За всички модели и марки предлагаме гаранционен и следгаранционен сервиз, а за професионалните уреди и експресна калибрация.

Защо да поръчате от Alcotester.bg

От Alcotester.bg винаги съдействаме в детайли на нашите клиенти. Официален вносител сме вече дълги години и разполагаме с огромен опит в сферата на измерването за наличие на алкохол и тестване за наркотици. Предлагаме одит на ПВТР, процедурите и протоколите за проверки за алкохол и наркотици, а ако потребитлят все още няма такива, помагаме при въвеждането им.

Предлагаме калибрация на професионалните модели дрегери, както и всички нужни аксесоари и резервни части за тях. Винаги може да разчитате на безплатна консултация по телефон или на място на фирмения ни адрес.

Очакваме Ви!