Общи условия

Всяка поръчка се придружава с фактура и/или/ с касова бележа.

ДАННИ ЗА ТЪРГОВЕЦА

Alcotester.BG се управлява и обслужва от Керагон ЕООД, ЕИК:202275082, гр. София, ул. 20-ти Април №13, ет. 3.

За връзка с нас ни пишете на office@alcotester.bg или се обадете на следните телефонни номера: 02 4114081, 02 45 00 269 или 088 55 70 126 .

СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПРОДАЖБА

Споразумение за продажба съществува от момента на приемане на поръчката Ви по имейл, телефон или чрез онлайн формата за поръчки на Alcotester.BG. С всяко едно от действията по заявяване на поръчка, Вие се съгласявате, че е налице споразумение за продажба между Alcotester.BG/Керагон ЕООД и Вас. Запазваме си правото по наша преценка да изискаме авансово плащане до 100% от стойността преди да приемем поръчката.

ПОТВЪРЖДАВАНЕ НА ПОРЪЧКАТА ПО ТЕЛЕФОН

Преди изпращане наш служител ще се свърже с Вас по телефона в работно време (между 09:00 и 17:00 часа от понеделник до петък) за потвърждение на адреса за доствака.  Ако не желаете да Ви безпокоим по телефона, е необходимо да отбележите това в поле Допълнителни указания и да изберете метод с предварително плащане, например с карта, с банков превод, ePay, PayPal или EasyPay.   Ако сте наш редовен и регистриран клиент изпращането без потъврждение е възможно при всички методи на плащане.

ЦЕНИ

Цените в електронния магазин Alcotester.BG са в български лева и се показват без и със ДДС. Възможно е, при някои специфични продукти  системата да не успее да покаже цените с ДДС, но изрично е посочено, че цената е без ДДС. При всички случаи, при завършване на поръчката, в количка се посочват всички цени на продукти без ДДС, сбора им, начисленото върху него ДДС, цената за доставка и крайната дължима сума.  За всяка продажба се издава Данъчна фактура съгласно изискванията на българското законодателство.

УСЛОВИЯ И НАЧИНИ НА ДОСТАВКА

Може да изберете доставка:

 • до посочен от Вас адрес (“до врата”);
 • до поискване в офис или АПС на куриерска фирма Спиди или Еконт;
 • да вземете вашата поръчка от офиса на Alcotester.BG.

Цената за доставка включва опаковане, такса “Куриерска услуга” (транспорт), такса “Наложен платеж” (НП).

Към всяка пратка, която се изпраща с куриер, се начислява допълнително такса за разходите за опаковане и доставка, освен в случаите, отговарящи на условията за безплатно опаковане и доставка (вижте условията по-долу). Таксата за опаковане и доставка се изчислява непосредствено при завършване на поръчката. В случай, че при допълнителните уточнения начинът на доставка се промени, таксата се коригира съобразно направената промяна. В този случай е валидна новата такса, независимо от първоначално избрания начин за доставка.

Условия и срокове за доставка:

 • Цената за доставка е указана в страницата “Преглед на поръчката”;
 • Срокът за изпращане обикновенно е същия ден, като се доставят на следващия работен ден. Тъй като апаратите се калибрират непосредствено преди изпращане, има вероятност поръчка получена след 14:00 часа да бъде изпратена следващия работен ден;
 • Възможна е доставка “до врата” в съботен/полуработен ден/, като за това се начислява се допълнителна такса в размер на 3.60 лева с ДДС, съгласно тарифата на Спиди.
 • При поръчка над 150.00 лева с ДДС доставката е за наша сметка, включително всички разходи за опаковане и транспорт.

НАЛИЧНОСТ

Alcotester.BG/Керагон ЕООД се стреми да поддържа винаги актуална информация за наличността на продуктите. В случай, че поръчате продукт, който междувременно е станал неналичен, служител на Alcotester.BG/Керагон ЕООД ще се свърже с Вас, за да Ви информира своевременно за това. Определени продукти има по-дълъг срок на доставка, посочен в описанието на продукта.

ДИСКРЕТНОСТ НА ОПАКОВКАТА

Някои продукти, например тестове за наркотици, са пакетирани в двойна опаковка, за да се гарантира максимална дискретност. На пакетите им е посочено като съдържание “техника” и/или “консумативи”.

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

За ваше удобство предлагаме разнообразни начини на плащане:

  • Картово плащане –  през системата на БОРИКА може да  платите веднага чрез карта VISA, MAESTRO, MASTER CARD или др. позволяващи електронни разплащания;
  • В брой (Наложен Платеж) – плащате на куриера/в офиса на куриерската фирма, АПС/ при получаване на Вашата поръчка. Максималната сума на поръчки, които може да се платят с Наложен Платеж е 600.00 лева. Ако желаете да ползвате НП за по-голяма сума, моля да свържете се предварително с нас на 02 4500269;
  • Банково нареждане – ще получите PDF проформа фактура на оставеният от вас e-mail адрес. Вашата поръчка ще се изпрати след заверка на сумата по нашата сметка;
  • В брой / С карта – в офиса на Alcotester.BG/ Керагон ЕООД/, София, ул. 20-ти Април 13, ет. 3;
  • Чрез платежна система еPay.bg или PayPal ще бъдете прехвърлени в сайта на съответния оператор за да завършите плащането;
  • В брой на каса на EasyPay или с карта на банкомат (АТМ) с услуга B-Pay – ще получите писмено указания и специален код, който да ползвате при плащане в каса на EasyPay или на банкомат с услуга  B-Pay.
  • Отложено плащане – предлагаме отложено плащане на корпоративни клиетни. За допълнителна информация свържете се с нас на office@alcotester.bg, office@keragon.eu или на 02 4500269;

Моля, пазете копие от документа за транзакцията, фактурата или известието за потвърждаване на поръчкатa за бъдещи справки.

ГАРАНЦИЯ

Alcotester.BG предлага 12 месеца гаранционен срок за всички апарати с възможност за добавяне на увеличаване срока при приключване на поръчката.

Тестове за наркотици имат срок на съхранение указан на продукта. Свържете се с нас за да проверим предварително точният остатъчен срок на тестовете, които искате да закупите.

ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ПОКУПКА

Вие имате правото да се откажете от поръчката без да ни давате обяснение за причините. В случай, че се откажете от поръчката преди изпращането на пратката, е необходимо  да се свържете с нас, за да ни уведомите за решението си. В случай че сте платили предварително, сумата ще Ви бъде възстановена веднага чрез сторниране на на плащането. Времето за възстановяване на сумите (или разблокиране на блокирани суми) от от няколко минути (PayPal) до 5 работни дни (ePay, Borika – online плащане с карта). В случай, че сте платили чрез EasyPay/Bpay, ще трябва да предоставите банкова сметка, по която да Ви върнем платената сума по банков път.

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ НА ПОЛУЧЕНА СТОКА

Вие имате правото да ни върнете поръчката след получаването й без да ни давате обяснение за причините, в рамките на 14 дни от получаването й. Необходими условия за това са продуктите да са със запазена цялост и ненарушен търговски вид на опаковката; да изтеглете  и разпечатате Бланката за връщане и да я върнете попълнена заедно със стоката на указания адрес. При допълнителни въпроси, свържете се с нас на телефон 02 411 4081 или 02 4500269, от понеделник до петък, 09:00 – 17:00 часа.

Възстановяване на парите

Възстановяването на сумите е в срок до 14 работни дни от получаване на стоката обратно от Alcotester.BG/Керагон ЕООД/ и верифициране условията за връщане. За да бъде възстановена платената сума, е необходимо в бланката да посочите трите си имена и  банкова сметка в българска банка, в която да бъде преведена сумата. В случай, че нямате българска банкова сметка, може да посочите PayPal акаунт, по който да се възстанови сумата. Ако условията за възстановяване са изпълнени (вижте за подробности в бланката), имате възможност да изберете да Ви възстановним сумата на върнатите продукти, да ги заменим с други или да заредим Вашия акаунт в Alcotester.BG със сумата, която да ползвате за бъдещи покупки. В случай на замяна може да изберете равностойни, по-скъпи или по-евтини продукти. В случай, че изберете възстановяване на пари, ще преведем пълния размер на платената от Вас сума на посочената от Вас банкова сметка или по PayPal акаунт. Ако при поръчката сте се възползвали от безплатна доставка за наша сметка, при връщане на сумата последната ще бъде намалена със стойността на реално направените разходи. В случай, че сте използвали консумативи от комплекта, стойността им също ще бъде приспадната. Ако изберете замяна на продукт – може да начислим само допълнителения транспортен разход за следващо изпращане. Не начисляваме никакви други такси, включително за обработка на заявката или такса за банков превод. Транспортните разходи за връщане на стоката винаги са за Ваша сметка.

Ако продуктът, който искате да върнете, не отговаря на условията за възстановяване (вижте подробности в Бланката за връщане), си запазваме правото да Ви откажем частично или изцяло възстановяване на сумата. В този случай ще Ви върнем продукта с документирана причина за отказа или ще Ви предложим частично възстановяване на сумата в зависимост от състоянието на продуктите, чрез кредититен ваучер, зареден във Вашия акаунт в Alcotester.BG.

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Вашите лични данни са събрани и обработени от Alcotester.BG само за целите на обработката и на доставката на Вашата поръчка, спазвайки стриктно регламента GDPR от 2018 г. Подробности какви данни събира Alcotester.BG при обработка на поръчката Ви и как може да ги управлявате вижте тук. При съображения за запазване на анонимност и дискретност на доставката, можете да оставите само едно име (в т.ч. и псевдоним) и актуален телефонен номер, за да могат куриерите да доставят Вашата поръчка.

Alcotester.BG/Керагон ЕООД/ и свързаните с тях лица никога няма да споделят Ваша информация с други организации и/или трети лица, освен за нуждите на доставка или в изрично регламентираните от закона случаи.

ЗАКОННИ ПРАВА

Посочените по-горе условия Ви предлагат по-голяма защита като клиент на Alcotester.BG от стандартните законови права по Закона за защита на потребителите на Република България.

Посочените по-горе условия имат за цел да получите най-добрата услуга и доставка на Вашата поръчка от Alcotester.BG.

Посочените по-горе условия нямат за цел да заменят или накърнят Вашите законови права по никакъв начин.

НЕПРЕОДОЛИМА СИЛА / ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА

Alcotester.BG/Керагон ЕООД/ и свързаните с тях лица не могат да бъдат държани отговорни в случай на непредвидени обстоятелства извън техен контрол, като природни бедствия и други обстоятелства, приемани като НЕПРЕОДОЛИМА СИЛА / ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА съгласно законодателството на Република България, и които не позволяват извършването на задълженията на Alcotester.BG и свързаните с тях лица по настоящите Общи условия.

ПРОМЯНА НА ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ

Alcotester.BG си запазва правото да промени Общите условия според пазарната конюнктура съобразно заковите изисквания. Всички направени промени ще бъдат своевременно отразени на страницата с Общи условия за пазаруване тук.