Общи условия

 

ДАННИ ЗА ТЪРГОВЕЦА

Alcotester.BG се управлява и обслужва от Керагон ЕООД, ЕИК:202275082. Намираме се в гр. София, п.к. 1606, ул. 20-ти Април №13, ет. 3. Може да се свържете с нас на 02 4114081o или да ни пишете на [email protected]

СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПРОДАЖБА

Споразумение за продажба съществува от момента на приемане на поръчката Ви по имейл, телефон или чрез онлайн формата за поръчки на Alcotester.BG. С всяко едно от действията по заявяване на поръчка, Вие се съгласявате, че е налице споразумение за продажба между Alcotester.BG и Вас. Alcotester.BG си запазва правото да изиска авансово плащане преди приемане на поръчката в размер на до 100% от стойността й.

Служител на Alcotester.BG ще се свърже с Вас по телефона в работно време (между 08:30 и 16:30 часа от понеделник до петък) за потвърждение на поръчката и ако има нужда от уточнения по поръчката и/или начина на доставка.

ЦЕНИ

Цените в електронния магазин Alcotester.BG са в български лева, като за удобство на корпоративните клиенти,  в изглед “Продукти в категория” цените са без ДДС, а в изглед “Подробно разглеждане на продукт” цените са без и със включен ДДС. Освен в регламентираните от ЗДДС случаи (например вътрешнообщностни доставки), крайната дължима сума винаги включва ДДС. Допълнително може да се начисли такса за доставка, освен в случаите когато доставката е за наша сметка (вижте условията по-долу). За всяка продажба се издава Данъчна фактура съгласно изискванията на българското законодателство, съпровождаща поръчката.

УСЛОВИЯ И НАЧИНИ НА ДОСТАВКА

Може да изберете доставка до:

 • до посочен от Вас адрес (“до врата”);
 • до поискване в офис на куриерска фирма Спиди, Рапидо или Еконт;
 • до автоматична пощенска станция (АПС) на Спиди или Еконт;
 • да вземете вашата поръчка от офиса на Alcotester.BG.

Цената за доставка включва опаковане, такса “Куриерска услуга” (транспорт), такса “Наложен платеж” (НП).

Към всяка пратка, която се изпраща с куриер, се начислява допълнително такса за разходите за опаковане и доставка, освен в случаите, отговарящи на условията за безплатно опаковане и доставка (вижте условията по-долу). Таксата за опаковане и доставка се изчислява непосредствено при завършване на поръчката, независимо по имейл, телефон или онлайн формата за поръчки. В случай, че при допълнителните уточнения начина на доставка се промени, таксата се коригира съобразно направената промяна. В този случай е валидна новата такса, независимо от първоначално избрания начин за доставка.

Alcotester.BG предлага следните видове доставки:

 • Бърза доставка до 24ч до врата, офис или до АПС на Спиди. Регион: цяла България. Цена: 5.40 лв;
 • Бърза доставка до 24ч до офис или до АПС на Еконт. Регион: цяла България. Цена: 6.00 лв;
 • Бърза доставка до 24ч до врата, офис или до АПС на Спиди. Регион: София-град. Цена: 4.50 лв;
 • Експресна доставка до 4ч до врата. Регион: София-град. Цена: 15.00 лв..

Всички посочени цени за доставка са с в лева и включват ДДС.

Условия за безплатна доставка:

 • При поръчка над 120.00 лева с ДДС доставката със Спиди е изцяло безплатна, включително всички разходи за опаковане, транспорт и такси.
 • При поръчка над 240.00 лева с ДДС доставката с Еконт е изцяло безплатна, включително всички разходи за опаковане, транспорт и такси.

Условия и срокове за доставка:

 • Бърза доставка: на следващия работен ден за поръчки, получени до 14:00 часа. Поръчките, получени след този час, се изпращат на следващия работен ден.
 • Експресна доставка за София-град: доставка до 16:00 часа в същия ден за поръчки, направени до 11:30 часа. Поръчки, получени след 11:30, не могат да се изпълнят същия ден.

НАЛИЧНОСТ

Alcotester.BG се стреми да поддържа винаги актуална информация за наличността на продуктите, но не може да даде 100% гаранция за това. В малковероятният случай, че поръчате продукт, който междувременно е станал неналичен, служител на Alcotester.BG/Керагон ЕООД ще се свърже с Вас за да Ви информира за това своевременно на посочения от Вас телефон и/или електронна поща.

ДИСКРЕТНОСТ НА ОПАКОВКАТА

За определени типове продукти, например тестове за наркотици, служителите на Alcotester.BG/Керагон ЕООД полагат специални грижи Вашата поръчка да бъде пакетирана в двойна опаковка, за да се гарантира максимална дискретност. В случай на инцидентно повреждане или отваряне на външния кашон/плик, Вашата поръчка остава скрита във втори непрозрачен пакет/плик. На пакетите е обозначен изпращач КЕРАГОН ЕООД, а като съдържание е посочено “техника”.

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

При завършване на поръчката имате възможност да изберете един от следните начини на плащане:

  • В брой или с карта при доставка (с наложен платеж): Плащате дължимата сума в брой или на POS терминала на куриера, в офиса на куриерската фирма или на АПС при получаване на Вашата поръчка;
  • В брой на каса на EasyPay. Ще бъдете прехвърлени в сайта на оператора, за да получите указания: специален код, който да ползвате при плащане в офис на EasyPayРазгледайте тук карта на офисите, предлагащи услугата;
  •  ePay.bg/Borica – картово плащане чрез виртуален POS терминал. Ще бъдете прехвърлени в сайта на оператора, за да завършите плащането. Оператора поддържа повечето картови издадетели с изключение на AmEx;
  • ePay.bg – ще бъдете прехвърлени в сайта на оператора, за да завършите плащането. Необходимо е да имате регистрация в системата на ePay;
  • PayPal.com ще бъдете прехвърлени в сайта на оператора, за да завършите плащането. Необходимо е да имате регистрация в системата на PayPal;
  • B-Pay – на банкомат (ATM) приемащ тези разплащания. Ще бъдете прехвърлени в сайта на оператора, за да получите указания и специален код, който да ползвате при плащане на банкомат. Вижте повече за плащане с B-Pay;
  • В брой, с дебитна или кредитна карта на POS терминала в офиса на Alcotester.BG.

Моля пазете копие от документа за транзакцията, фактурата или известието за потвърждаване на поръчкаta за бъдещи справки.

ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ПОКУПКА

Вие имате правото да се откажете от поръчката преди изпращането й без да ни давате обяснение за причините. В този случай трябва да се свържете незабавно с нас за да ни уведомите за решението си. Ако междувременно сте извършили плащане то ще ви бъде възстановено според метода на плащане който сте ползвали: на сметката на картата при картово плащане, по банкова сметка при платежно нареждане, в микросметката на Е-паъ или PayPal. В случай, че сте платили чрез EasyPay/Bpay ще трябва да посочите банкова сметка на която да Ви върнем платената сума чрез банков превод. Срока за възстановяване на платените суми при отказ от покупка преди изпращане на продукта е до 2 работни дни.

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ НА ПОЛУЧЕНА СТОКА

Вие имате правото да се откажете от поръчката след получаването й без да ни давате обяснение за причините, в рамките на 14 дни от получаването й. Необходими условия за това е продуктите да са със запазена цялост и ненарушен търговски вид на опаковката, да разпечате бланката за връщане (изтеглете тук: Бланка връщане на стока Керагон ver20190402) и да я върнете попълнена заедно със стоката на указаният адрес. При допълнителни въпроси, свържете се с Alcotester.BG на телефон 02 411 4081, от понеделник до петък, 08:30 – 16:30 часа.

Възстановяване на парите

Възстановяването на сумите е в срок до 2 работни дни от получаване на стоката обратно от Alcotester.BG/Керагон ЕООД и верифициране условията за връщане. За да бъде възстановена платената сума, е необходимо в бланката да посочите трите си имена и  банкова сметка в българска банка, в която да бъде преведена сумата. В случай че нямате българска банкова сметка може да посочите PayPal акаунт на който да се възстанови сумата. Ако условията за възстановяване на платената сума са изпълнени (вижте подробно в бланката), имате възможност да изберете да Ви възстановним сумата на върнатите продукти, да ги заменим с други или да заредим Вашия акаунт в Alcotester.BG със сумата която да ползвате за бъдещи покупки. В случай на замяна може да изберете равностоини, по-скъпи или по-евтини продукти, като разликата между стойността на върнатите и новите продукти ще бъде възстановена или доплатена от Вас, в зависимост от баланса. В случай, че изберете възстановяване на пари, ще преведем пълния размер на платената от Вас сума на посочената от Вас банкова сметка или по PayPal акаунт. Ако при поръчката сте се възползвали от безплатна доставка до Вас, при връщане на сумата тя ще бъде намалена със стойността на реално направените транспортни разходи. Ако изберете замяна на продукт – ще начислим само допълнителеният транспортен разходи за второто изпращане. Не начисляваме никакви други такси, включително за обработка на заявката или такса за банков превод. Транспортните разходи за връщане на стоката винаги са за Ваша сметка.

Ако продукта който искате да върнете не отговаря на условията за възстановяване (вижте Бланка връщане на стока Керагон ver20190402), си запазваме правото да Ви откажем изцяло възстановяване на сумата (в този случай ще Ви върнем продукта с документирана причина за отказа) или ще Ви предложим частично възстановяване на сумата в зависимост от състоянието на продуктите, чрез кредититен ваучер, зареден във Вашия акаунт в Alcotester.BG със сума която да ползвате за бъдещи покупки.

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Вашите лични данни са събрани и обработени от Alcotester.BG/Керагон ЕООД само за целите на обработката и на доставката на Вашата поръчка, спазвайки стриктно регламента GDPR от 2018 г. Подробности какви данни събира Alcotester.BG/Керагон ЕООД при обработка на поръчката ви и как може да ги управлявате вижте тук. При съображения за запазване на анонимност и дискретност на доставката, можете да оставите само едно име (в т.ч. и псевдоним) и актуален телефонен номер, за да могат куриерите да доставят Вашата поръчка.

Alcotester.BG/Керагон ЕООД и свързаните с тях лица никога няма да споделят Ваша информация с други организации и/или трети лица, освен за нуждите на доставка или в изрично регламентираните от закона случаи.

ЗАКОННИ ПРАВА

Посочените по-горе условия Ви предлагат по-голяма защита като клиент на Alcotester.BG от стандартните законови права по Закона за защита на потребителите на Република България.

Посочените по-горе условия имат за цел да получите най-добрата услуга и доставка на Вашата поръчка от Alcotester.BG.

Посочените по-горе условия нямат за цел да заменят или накърнят Вашите законови права по никакъв начин.

НЕПРЕОДОЛИМА СИЛА / ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА

Alcotester.BG/Керагон ЕООД и свързаните с тях лица не могат да бъдат държани отговорни в случай на непредвидени обстоятелства извън техен контрол, като природни бедствия и други обстоятелства, приемани като НЕПРЕОДОЛИМА СИЛА / ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА съгласно законодателството на Република България, и които не позволяват извършването на задълженията на Alcotester.BG/Керагон ЕООД и свързаните с тях лица по настоящите Общи условия.

ПРОМЯНА НА ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ

Alcotester.BG/Керагон ЕООД си запазва правото да промени Общите условия според пазарната конюнктура съобразно заковите изисквания. Всички направени промени ще бъдат своевременно отразени на страницата с Общи условия за пазаруване тук.