НЕ КАРАЙ С АЛКОХОЛ НАД ЛИМИТА ОТ 0.5 ПРОМИЛА
ПРИ АЛКОХОЛ НАД 1.2 ПРОМИЛА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
АКО КАРАШ С ДРОГА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКИ НАД 99 ЛВ. ДО ОФИС / АВТОМАТ

Обективна интерпретация и пълно документиране на резултати от полеви наркотестове

Обективна интерпретация и пълно документиране на резултати от полеви наркотестове

На 17.09.2018 г. Securetec пуска на пазара WipeAlyser® – портативен анализатор за използване съвместно с DrugWipe®S. DrugWipe®S сами по себе си са самостоятелни, високо прецизни експресни полеви тестове по проба от слюнка за едновременна детекция на до 7 наркотични субстанции. Комбинирани с WipeAlyser® позволяват получаването на обективни и сигурни резултати от полеви наркотестове по всяко време. Новият апарат съхранява цялата информация от провеждането на теста, включително данните на тествания, дата и час на теста и GPS координати. Всичко се съхранява надеждно във вътрешната памет на уреда и може да се отпечата на място, благодарение на вграденият принтер.

WipeAlyser® е вибро-, ударо- и водоусойчив (IP54) и може да се използва дори и при неблагоприятни външни условия. Скоростта, интуитивността и ергономичният дизайн са отличителни черти на този уред от последно поколение. Апаратът позволява настройване на индивидуални права на достъп на потребителите, защитавайки съхранените данни от неоторизиран достъп или от случайна промяна на настройките. Калибрирането и системата за вътрешен тест на апарата гарантират винаги надеждност на отчетените резултати. Данните на тестваното лице могат да се добавят към всеки тест.

DrugWipe® са високо надеждни полеви наркотестове с бързи и прецизни резултати и могат да се използват съвсем самостоятелно. Достоверно засичат едновременно канабис, опиати, кокаин, амфетамин, метамфетамин, екстази и бензодиазепини или кетамин. Използването им е изключително лесно и хигиенично. Взимането на проба отнема няколко секунди и изисква микроскопични количества проба без епидемичен и хигиеничен риск за служителя. Затова са предпочитаният тест за наркотици от органите на реда в над 30 държави.

WipeAlyser® гарантира обективни резултати от полеви наркотестове благодарение на оптоелектронния анализ на тестовете DrugWipe®S. В допълнение към резултата устройството запаметява номера на партидата на теста, GPS-локацията, часа на теста, името на тестваното лице и други данни. WipeAlyser® е снабден с вграден принтер. Така резултати от полеви наркотестове и въведената предварително информация за теста могат бързо да бъдат отпечатани и при необходимост и подписани от тестваното лице и от служителя провел теста. Всички резултати се съхраняват сигурно във вътрешната памет на апарата (над 1000 резултата), като тя може да бъде разширена с SD карта. Целият процес на тестване е документиран надеждно и прозрачно. Данните впоследствие могат да се прехвърлят на персонален компютър през USB връзка или с SD карта.

Апаратът притежава баркод скенер, допълнително ускоряващ документирането на теста.

Практически опит с WipeAlyser® 

WipeAlyser® е тестван от испанската полиция в 6 месечен пилотен проект през първата половина на 2018 г. Проектът на испанската полиция потвърждава удобната и безопасна работа с уреда. Според служителите на реда, използвали WipeAlyser®, основните му предимства са малките размери, позволяващи да бъдат екипирани и мото патрулите, бързото и интуитивно използване и не на последно място – възможността да се документират резултатите черно на бяло пред тестваното лице.

WipeAlyser® е тестван успешно и при различни масови събития, напр. музикалния фестивал през 2018 в Бранденбург, Германия.

Securetec Detektions-Systeme AG

Световен лидер, Securetec е един от пионерите в детекцията на наркотици от 1995. Днес DrugWipe® се е доказал с високата достоверност на резултатите си, комбинирана с лесното и хигиенично използване. Тестовете по слюнка DrugWipe® са предпочитаният тест за проверка на шофьори и служители сред органите на реда (пътната полиция, граничен и митнически контрол), в обществения сектор и сред работодателите и към момента се използват активно в над 30 държави на 5-те континента. През 2017 г. по света са използвани над 1 милион теста DrugWipe®.

Вижте повече за WipeAlyser®.