НЕ КАРАЙ С АЛКОХОЛ НАД ЛИМИТА ОТ 0.5 ПРОМИЛА
ПРИ АЛКОХОЛ НАД 1.2 ПРОМИЛА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
АКО КАРАШ С ДРОГА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКИ НАД 99 ЛВ. ДО ОФИС / АВТОМАТ

Тестът по слюнка достига нови висоти

Тестът по слюнка достига нови висоти

Тестът по слюнка DrugWipe® 5 S поставя нови стандарти

Независимата оценка от американски учени потвърждава ефективността на бързия скринингов тест по слюнка

тестът по слюнкаПрестижна американска токсикологична лаборатория тества DrugWipe® 5 S заедно с мобилното устройство за анализ WipeAlyser®. В лабораторията са впечатлени от много доброто аналитично представяне на комбинацията DrugWipe® / WipeAlyser®. Лабораторията е особено приветлива по отношение на лесните процедури с DrugWipe® и изключително малкия обем проба необходим за успешно тестване.

Тестовете по слюнка имат редица предимства в сравнение с тестовете по урина: личното пространство на субектите не е нарушено, подправянето на пробата е невъзможно, събирането на проба е много лесно за наблюдение и самата процедура е ясна, с високи нива на ефективност, изтъкват експертите.

През пролетта на 2019 год. американският токсиколог Бари Логан и неговият екип провеждат многобройни обстойни тестове на DrugWipe® 5 S в комбинация с WipeAlyser® с много добри резултати.

Тестовете се основават на проби от различни образци на истинска слюнка, предоставени от различни изпитвани. Всички записани резултати са анализирани с WipeAlyser®. Резултатите са убедителни: 100% специфичност във всички случаи, а общата чувствителност е 96%.

Друг експеримент е проведен за тестване на комбинация от различни вещества в различни концентрации. DrugWipe® 5 S и WipeAlyser® получават възможно най-добрия резултат – 100% чувствителност и 100% специфичност за всички вещества. Кръстосаната реактивност е важен параметър за стабилност при тестовете по слюнка. Не е открита кръстосана реактивност с “ежедневни” субстанции като кофеин или никотин и разпространени лекарства като псевдоефедрин, канабидиол, трамадол и др. Това е важно за предотвратяване на фалшифицирани резултати.

Токсиколозите също изтъкват и оценяват високо малкото количество слюнка, необходимо за тест. Това е основно предимство в ситуации, в които субектът страда от сухота в устата, което често е причинено от наркотичното вещество.

Кратко допълнение

Д-р Бари Логан е световно известен токсиколог, старши вицепрезидент на Съдебно-научни инициативи и ръководител на криминалистичната токсикология на NMS в Пенсилвания от 2008 г. NMS е водеща американска лаборатория, специализирана в криминалните тестове.

Д-р Логан е сертифициран от Американския съвет по съдебна токсикология и директор на Центъра за изследване на правото на действие Robert F. Borkenstein, Университета на Индиана. Член е на много професионални асоциации по криминалистика и автор на множество публикации. Публикувал е над 150 статии.