НЕ КАРАЙ С АЛКОХОЛ НАД ЛИМИТА ОТ 0.5 ПРОМИЛА
ПРИ АЛКОХОЛ НАД 1.2 ПРОМИЛА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
АКО КАРАШ С ДРОГА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКИ НАД 99 ЛВ. ДО ОФИС / АВТОМАТ

Securetec във Франция

Securetec във Франция
Securetec във Франция

Франция – пример за висока ангажираност с безопасността на пътя

Намаляването на инцидентите на пътя е цел за всички страни-членки на Европейския съюз, към която Франция се стреми изключително успешно. През 90-те години жертвите по пътищата надхвърлят 9000, а през 2000год. са 6800. През 2010 броят им е паднал до 3706.

Това е резултат от систематичната работа за намаляване на ПТП вследствие употреба на наркотици. Опасността хора, употребявали дрога, да предизвикат инцидент, е 15 пъти по-висока [1]. Във Франция до 230 души годишно губят живота си на пътя след употреба на канабис.

От 2008год. френската полиция и жандармерия са оборудвани с тестове по слюнка с цел повишаване безопасността на пътя. За целта са необходими тестове за наркотици, на които може да се разчита за бързина на резултата и безопасно използване. Намеренията на френското правителство са по-висок контрол, който да се постигне и чрез повишаване на бюджета на полицията и жандармерията.

DrugWipe® като опция за контрол

DrugWipe®5S се представят на национален търг за наркотични тестове във Франция. Основната цел е правилно идентифициране на Delta-9-THC в естествена слюнка. От 2012 полицията ежегодно получава 110 000 теста.

В сравнително проучване по време на търга в продължение на 6 месеца се проверяват резултатите от най-добрите тестове на пазара в САЩ и Европа.

Реалните резултати във Франция

 • DrugWipe®5S доказано индикира концентрация от 15нанограма/мл THC (активното вещество на канабиса) в слюнката;
 • При повтаряне тестовете показват коректност, давайки същия резултат [2];
 • DrugWipe®5S потвърждава резултатите и при лабораторна проверка;
 • Тестването доказва, че DrugWipe® продуктите са най-добрите.

Още малко факти

DrugWipe®5S осигурява на полицията и жандармерията висока ефикасност в борбата срещу наркотиците и злоупотребите на пътя:

 • Перфектни за контрол на трафика;
 • С висока чувствителност и специфичност;
 • Лесно и хигиенично взимане на проба;
 • Кратко време за тестване.
Securetec във Франция
Securetec във Франция

Допълнителни плюсове е лесното интерпретиране на резултатите от тестовете, ергономичната форма и регулярният качествен контрол на производителя.

Напълно постижима цел е да се редуцират пътните инциденти. Безопасността на пътя е пряко свързана със засилените мерки за контрол.

Securetec ще продължи активно да помага за достигане на тази цел.

Практиката във Франция

Страната се стреми към сериозно преследване на злоупотребата с наркотици. За постигане на тази цел се прилагат различни мерки:

 • Висока честота на контрол на територията на цяла Франция;
 • При всички инциденти с фатален край се тестват участвалите шофьори с уринни тестове и тестове по слюнка;
 • Шофьор, който при рутинна проверка е показал позитивен резултат за един вид наркотик, се глобява с 4500 евро, а за два и повече видове – глобата е 9000 евро;
 • При потвърдена употреба на незаконни вещества лицето се задължава да посети и заплати за своя сметка информационен семинар за рисковете от пристрастяване;
 • Отнема се правоспособността за управление на МПС за срок поне 3 години.

Източници:

[1] www.cannabisetconduite.fr

[2] Arrêté du 24 juillet 2008 / Code de la route