НЕ КАРАЙ С АЛКОХОЛ НАД ЛИМИТА ОТ 0.5 ПРОМИЛА
ПРИ АЛКОХОЛ НАД 1.2 ПРОМИЛА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
АКО КАРАШ С ДРОГА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКИ НАД 99 ЛВ. ДО ОФИС / АВТОМАТ

Наркотиците в детайли – LSD

Наркотиците в детайли – LSD

LSDLSD, или Диетиламид на лизергиновата киселина, е силно психоактивно вещество, халюциноген. По принцип при производство е без цвят или бял, няма мирис, разтваря се във вода. В зависимост с какво е смесен може да бъде в разнообразни цветове, дори кафяв и черен.

Веществото е синтезирано в Швейцария от химика Алберт Хофман в края на 30-те години на ХХ век. Получен е в процеса на разработка на стимулант за метаболизма и дихателната система. Първоначалната работа върху LSD като лекарствен продукт е прекратена, тъй като дава незадоволителни резултати, но през 1943 Хофман подновява работата си. Психеделичните ефекти той открива случайно , след като по невнимание малка доза от вещество от попада в организма му. Последващите преживявания и влиянието на LSD върху възприята на учения са описани в дневника му. През следващите години субстанцията се използва в психиатричната практика и в експериментални центрове за изследвания, някои от които без знанието и съгласието на изследваните участници. Психиатрите смятат, че LSD може да помогне за изследване, разбиране и лечение на различни психически разстройства – напр. шизофрения, пристрастявания – като алкохолизъм, и поведение в стресови ситуации.

Експерименти се провеждат върху различни представители на обществото, вкл.студенти. По този начин веществото се разпространява и добива популярност сред бунтарски настроената младеж в международна обстановка на политически и военни конфликти. Това води до рязка промяна в отношението на властите и бърза забрана на LSD, а всякакви научни изследвания са преустановени и криминализирани. Въпреки това LSD остава популярно вещество сред хипитата и хора, които търсят духовни откровения и бягство от сивия материален свят. Много известни произведения на изкуството и популярната култура са създадени под въздействие на LSD.

Търсените ефекти 

Ефектът продължава от около 30-60 мин до 12 часа след приемане и се изразява в общо изкривяване на възприятията на околния свят, засилени сетивни усещания (слух, обоняние), халюцинации. Появяват се зрителни халюцинации с иключително интензивни цветове, на човек му се струва, че всичко около него се движи (вкл.неподвижните предмети). Халюцинациите засягат и звуковите възприятия и изкривяване на звука. Надрусаният губи правилно усещане за време и място.

LSD влияе негативно на психически нестабилни хора, като предизвиква психотични моменти с кратка продължителност, както и параноя.

Какви са минусите? 

При продължителен прием зависимите започват да губят връзка с реалността и “помнят” халюцинациите като действителни събития, картини и звуци.

Физически LSD предизвиква безсъние, повишена телесна температура, загуба на апетит, изпотяване, тремор, сухота в устата, повишено кръвно налягане.

LSD сам по себе си не предизвиква физическа зависимост и не е смъртоносен, но създава склонност към импулсивно и необмислено поведение, като поради халюциногенния си ефект приемащите го са в изключителен риск от инциденти, вкл.с летален край.

Продължителната употреба води до депресия и психоза. LSD предизвиква, особено у по-лабилни хора, паник-атаки, силен страх от смъртта и самоубийствени мисли.

LSD развива лесно толерантност, което означава, че е необходима все по-голяма доза, за да се постигне същият ефект. Въпреки че не предизвиква физическа зависимост, увеличената доза повишава риска от поява на негативни последици.

Разпознайте употребата

Употребяващите често сменят настроенията си.

LSD предизвиква нарушения в паметта, спомените и ориентацията в пространството. Възможно е употребяващият да е силно объркан и неспособен да концентрира вниманието си.

LSD предизвиква склонност към агресия (вкл. автоагресия) и насилствено поведение.

Сред ефектите, които не повлияват на околните, са видимо потене и зачервяване, чувство за гадене.

Разгледайте предлаганите от нас комбинирани тестове за различни наркотици!