НЕ КАРАЙ С АЛКОХОЛ НАД ЛИМИТА ОТ 0.5 ПРОМИЛА
ПРИ АЛКОХОЛ НАД 1.2 ПРОМИЛА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
АКО КАРАШ С ДРОГА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКИ НАД 99 ЛВ. ДО ОФИС / АВТОМАТ

Как притежанието на дрегер помага за доброто изтрезняване?

Как притежанието на дрегер помага за доброто изтрезняване?

Всеки, който е употребил алкохол вечерта, знае, че той може да действа като успокоително. Някои хора дори да пият умишлено по едно питие преди лягане, за да им помогне да заспят. Но ако някога сте се събудили в средата на нощта или рано сутрин и се чудите защо става така, то ние от Аlcotester.BG ще ви отговорим.

В изследване медиците от Американския университeт Харвард център са доказали, че докато алкохолът може да бъде добър в това да ни накара да заспим по-лесно, той също така е виновен за нарушаването на цикъла на съня. Тялото не може да бъде излъгано и винаги ще разпознае наличието на концентрат. Лекарите обясняват процеса с термина ‘‘свързан ефект‘‘. Освен това алкохолът дава много енергия на организма и това води до бързото ‘‘наспиване‘‘, което всъщност е измамно. Затова често след пиянски вечери хората стават от сън лесно, но после цял ден се чувстват изтощени.

Нека разгледаме един пример: Мария си ляга в полунощ. За да разбере с колко промила концентрат е в кръвта, тя си прави тест с Dingo AT-2050. След 10 секунди нейният алкотестер е готов с резултатите и е отчел 0,06 ‰. Според експерти средно човешкият организъм обработва алкохола с 0,015% на час. Следователно на Мария ще й трябват около 4 астрономически часа, за да обработи организмът й алкохола. Така, ако си легне в полунощ, има шанс Мария да се събуди в 4 ч. сутринта.

Затова много от компетентните мнения сочат, че е най-добре първо да човек да изтрезнее и тогава да си легне, тъй като сън в пияно състояние не е пълноценен. Затова е много удобно да имаме под ръка дрегер, който може да бъде както уред, така и еднократен тестер или пък лентичка, с която да се отчете с по-голяма точност алкохолното съдържание в кръвта.

Важно и полезно да се знае за изтрезняването

Колко време след употреба на алкохол може да се шофира?

Ако сте попаднали в ситуация, която налага да шофирате след тежък запой или пък сте пили умерено, но все пак сте пили и не знаете дали на сутринта ще бъдете в кондиция с 0,00 ‰ алкохол в кръвта, то тук в  Аlcotester.BG ще получите отговора.

Да речем, че сте изпили вечерта 3 бири – на сутринта не би трябвало да има проблем. Но от 3 водки вече може да възникне голям проблем. За да бъдете сигурни и изрядни като шофьори и безупречни на работното място, след подобни случаи ние от в Аlcotester.BG Ви предлагаме да имате винаги под ръка персонален регер за Ваше спокойствие и сигурност.

Същото важи и за големите фирми и заведения. Тук може да откриете от професионален дрегер, предназначен за компании, примерно за таксиметрови дружества, така алкотестери за клубове, дискотеки и ресторанти, които наистина може да предотвратят редица главоболия както за работодателя, така и за посетители и дори за властите.

Добре е да се спомене и че времето за разграждане алкохол в кръвта също е различно при всеки организъм. При децата  и подрастващите все още липсва ензим за усвояването на алкохола и това води до забавяне на физиологичните процеси. От друга страна 20-30-годишните хора пък го разграждат по-бързо – както с примера за Мария по-горе.

Лекари от отделенията по токсикология, отговарящи за алкохолните натравяния, обясняват, че за да имаме резултат от 0,00 промила при проба с алкотестер, е добре да сме преустановили пиенето поне за 9 часа. Освен другото, организмът трябва да бъде добре отпочинал  и да бъде много хидратиран.

Другата изключително важна предпоставка за това да няма човек проблеми с властите или на работа след тежка нощ е да има под ръка дрегер. Така лесно и бързо може сам да провери дали е в кондиция.

Няма универсално лекарство за изтрезняване. Митовете с шкембе чорба, айран и зелев сок рядко помагат. Единственото, което е добре да се направи при такива случаи, е човек да има мярка, когато употребява алкохол. И все пак, препоръчително е да имаме дрегер в колата, вкъщи и е добре с професионални алкотестери да бъдат заредени фирми, медицински заведения, институции, властови структури, учебни заведения и клубове. Дрегер е устройството, което е в състояние да предотврати неприятни случаи, дори такива с фатален изход.