НЕ КАРАЙ С АЛКОХОЛ НАД ЛИМИТА ОТ 0.5 ПРОМИЛА
ПРИ АЛКОХОЛ НАД 1.2 ПРОМИЛА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
АКО КАРАШ С ДРОГА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКИ НАД 99 ЛВ. ДО ОФИС / АВТОМАТ

DrugWipe® – тестове за наркотици завладяващи нови области на приложение

DrugWipe® – тестове за наркотици завладяващи нови области на приложение

Тестовете за наркотици DrugWipe завладяват нови разнообразни области на приложение

Търговски самолет прескача пистата, опасно маневриращи джетаджии застрашаващи околните, бързо и сигурно транспортиране на проби от пот до лаборатория, вендинг машина за тестове за наркотици за самостоятелна проверка преди влизане на работа. Колкото и разнообразни да са тези сценарии, имат нещо общо – във всеки от тях успешно се използва DrugWipe.

DrugWipe са доказани в световен мащаб надеждни полеви тестове за наркотици за проверки на водачи на пътя. Чувствителността и ефективността на този тест за наркотици го прави популярен инструмент и в най-различни други области. Надзорните органи в областта на авиацията и лекарите от спешна помощ разчитат на DrugWipe. Успешно се прилага и на места, напълно невероятни на пръв поглед. Например, DrugWipe се използва за диагностика на случаи на отравяне, а също така и като средство за транспортиране на проби от пот.

Полицията се насочва към любители на водните спортове

Тестове за наркотици DrugWipe при проверка на практикуващи водни спортове в Австралия

Декември и януари е пиковият сезон на езерото Бони в Южна Австралия. Всяка година #OperationRiversafe предприема активни кампании, като Южноавстралийската полиция тества спортуващите ентусиасти около езерото за всички видове наркотици и алкохол. В края на януари 2020 са тествани над 200 човека. Полицията в Южна Австралия използва DrugWipe за надеждна проверка за наркотици. Двамата джетаджии от снимката преминават успешно теста. Същото обаче не може да се каже за други участници, които са били проверени по-рано.ю

Пилоти на наркотици?

През август 2018 инцидент с Boeing 737 предизвиква смут на летище Пардубице в Чехия. При приземяването самолетът излиза извън края на пистата с няколко метра и спира в тревата. Първата стъпка при разследването на този инцидент е тестването на пилотите с помощта на DrugWipe 5S. За щастие резултатът е отрицателен [1].

Бърза диагностика в линейката

Може да бъде трудно да се диагностицира отравяне с незаконни вещества и лекарства в предклинична среда. Във Финландия изследователи изследват дали DrugWipe са подходящи за подобряване диагнозите на пациентите при повикване на линейка. Общо 57 пациенти са тествани с DrugWipe по време на проучването.  Положителният резултат от изследването потвърждава, че слюнчените тестове за наркотици предоставят ценен допълнителен инструмент за диагностициране на пациенти, които са изгубили съзнание по неизвестна причина [2].

Подкрепа за спешната помощ

Австралийски изследователи съобщават, че DrugWipe е надеждно средство в болничните отделения на спешна помощ. Ако пациентите показват остри нарушения в поведението, тестът може да определи само за няколко минути дали става въпрос за злоупотреба с наркотични субстанции. Това позволява много по-бързо и по-добре информирано вземане на решения за това как да се процедира [3].

DrugWipe като колектор за проби

Опростен метод за установяване консумацията на наркотици сред шофьорите е проучен в Италия. Той включва предварителен тест, проведен при проверки на пътя с DrugWipe 5A, използван за вземане на проба от пот. Ако резултатът е положителен, трябва да се проведе допълнителен тест в лаборатория за потвърждение. В този случай се използва друг тест DrugWipe за събиране на втора проба от пот за лабораторен анализ. Този подход се оказва много успешен. Установено е, че резултатите от предварителните тестове са изключително съвместими с резултатите от лабораторните тестове. Друг положителен резултат, отчетен при проучването, е, че транспортирането на пробата от пот при стайна температура се оказва лесно и надеждно благодарение на DrugWipe [4].

Нови психоактивни субстанции – NPS (НПС)

Френско-белгийска изследователска група се заинтересува от DrugWipe използвани от полицията. Те са тествали в лаборатория за откриване наличието на нови психоактивни субстанции. Събраните данни позволяват да се направят ценни заключения по отношение разпространението на тези вещества, които са трудни за контрол [5].

Искате ли да научите повече за DrugWipe? Ще се радваме да Ви предоставим подробна информация.

Диспенсър за наркотестове

Диспенсер за тестове за наркотици DrugWipe

Австралийска минна корпорация представя напълно нова концепция, предназначена да запознае служителите с политиката на компанията за нулева толерантност, що се отнася до алкохол и наркотици на работното място. Компанията е инсталирала вендинг машина, от която тестове DrugWipe могат дискретно да се взимат от служители. На същото място може да бъде направен и незадължителен алкохолен тест. Това означава, че след тежка купонджийска нощ служителите могат сами да определят своята годност за работа и да избегнат положителен резултат от тест, иницииран от техния работодател.

Securetec, DrugWipe S

[1]Final Report: Investigation of causes of a serious incident of Boeing B737-800 air craft, identification mark N624XA at LKPD on 1 August 2018. Air Accidents Investigation Institute Prague, 2019.
[2]M. Söderqvist et al., Substance abuse among emergency medical service patients. Point of Care, 2018. 17: p. 47-49.
[3]M. Gerdtz et al., Prevalence of illicit substance use among patients presenting to the emergency department with acute behavioural disturbance: Rapid point-of-care saliva screening. Emerg Med Australas, 2020.
[4]S. Gentili et al., Determination of different recreational drugs in sweat by headspace solid-phase microextraction gas chromatography mass spectrometry (HS-SPME GC/MS): Application to drugged drivers. J Pharm Biomed Anal, 2016. 129: p. 282-287.
[5]C. Richeval et al., New psychoactive substances in oral fluid of French and Belgian drivers
in 2016. Int J Drug Policy, 2018. 57: p. 1-3.