НЕ КАРАЙ С АЛКОХОЛ НАД ЛИМИТА ОТ 0.5 ПРОМИЛА
ПРИ АЛКОХОЛ НАД 1.2 ПРОМИЛА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
АКО КАРАШ С ДРОГА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКИ НАД 99 ЛВ.

Стабилно партньорство за по-голяма безопасност на пътя

Стабилно партньорство за по-голяма безопасност на пътя

Целта е проста – намаляване на смъртните случаи по пътищата

Нойбиберг, септември 2021 г. 70 на ден. Това е средният дневен брой смъртни случаи по пътищата в Европа в момента. А правителствата и специализираните неправителствени организации използват различни подходи, за да намалят това число. Например „Европейската мрежа за пътна полиция“ или накратко Roadpol и LPH, „Landesinstitut für Präventives Handeln“ (Държавен институт за превантивни действия) провеждат кампании за пътна безопасност. Securetec е партньор на Roadpol и наскоро присъства на LPH експертната среща.

Roadpol е мрежа от европейските пътни полиции, която има за цел да намали броя на смъртните случаи по европейските пътища. Нейната водеща кампания е ежегодно събитие, наречено „Дни на безопасността“. Това включва няколко кампании, които се провеждат едновременно в цяла Европа за подобряване на пътната безопасност. За 2020 г. има нула загинали по пътищата в 16 европейски държави в основния ден на събитието. През 2021 г. Дните на безопасността се провеждат в средата на септември. Securetec е ключов партньор на Roadpol и активно подкрепя Дните на безопасността, както и други събития като маратони за откриване на наркотици.

През 2021 г. Roadpol печели „Награда за отлични постижения в безопасността на движението“, международно известна полицейска награда, за успехите, на които се радва в повишаването на безопасността по пътищата. Според президента на Roadpol Волкер Орбен: „Тази награда осигурява ясно признание за Roadpol като водеща полицейска организация не само в Европа, но и в световен мащаб.”

Предотвратяването на болката и страданието също е на първо място в дневния ред на Хайнц-Алберт Щумпен, генерален секретар на Roadpol: „Пътната полиция, повече от която и да е друга съпоставима сфера на дейност, има потенциала да защити успешно нашите граждани и общности“.

Експертна среща за откриването на наркотици 2021 г

В средата на септември 2021 г. Държавният институт за превантивно действие е домакин на 13-тата си експертна среща по откриване на наркотици/превенция на зависимости. Презентациите и лекциите предлагат гледни точки на полицейски служители,  от правната сфера и корпоративния свят, докато практическите семинари представят най-новите открития по темата.

Представители на Securetec присъстват на събитието. Securetec Detektions-Systeme AG се стреми да подобри пътната безопасност и да намали смъртните случаи и нараняванията по пътищата още от 1995 г. Компанията продава бързи скринингови тестове за наркотици на международно ниво повече от 25 години. Верена Цимерман, главен изпълнителен директор на Securetec, казва: „Горди сме, че играем важна роля в приноса към личното и общественото здраве и безопасност в глобален мащаб“.

Какво предлага Securetec Detektions-Systeme AG

Световният лидер Securetec е пионер в откриването на наркотици от 1995 г. Днес марката DrugWipe символизира максимална надеждност, съчетана с опростена и хигиенична работа. Тестът за слюнка се е доказал сред професионалистите като пътна полиция, митнически служители и сектора за обществена сигурност по целия свят и в момента се използва в повече от 30 страни на 6 континента.

Керагон ЕООД е официален представител на Securetec Detektions-Systeme AG за България.

Можете да разгледате продуктите на Securetec Detektions-Systeme AG тук

За повече информация и индивидуални консултации и оферти, вижте нашите контакти.