Можем ли чрез дрегер да се предпазим от тежък махмурлук след запой?

Когато става дума за махмурлук, превенцията наистина е най-добрият – някои казват и че единственият – начин да намалим неприятните странични ефекти. Надали има човек, които да не се е сблъсквал с махмурлука на сутринта след тежка нощ, изпълнена с много алкохол.

Както знаем, състоянието, което наричаме разговорно “махмурлук”, е комплекс от неприятни физиологични ефекти. Най-характерните сред тях са постоянното чувство за жажда (тъй като организмът се е дехидратирал), безпричинна умора, гадене и повръщане, силен световъртеж. Махмурлукът се появява, защото нивото на кръвната захар е понижено, тъй като има прекомерен синтез на молекули никотинамидадениндинуклеотид – НАД.

И тъй като няма как да се избегнат моменти, в които някои черпи или има повод за пиене и след това предпоставка за махмурлук, то експертите имат решение за това как на сутринта да сме добре.

Тайната е в погълнатото количество и още по-важно е как на организма понася алкохолът. Затова е добре всеки ентусиаст, решил да се позабавлява и да пие, да има в себе си дрегер. Алкотестерът ще помогне на човек да разбере в кой момент точно да спре да употребява алкохолни напитки, за да няма махмурлук на сутринта. Дрегер устройството няма да спре махмурлука, ако все пак наистина прекалите с пиенето, но е незаменима вещ, когато опитвате да избегнете алкохолното главоболие. Трябва да преустановите пиенето, когато тестерът отчете 0,02-0,03 промила. Готово! Така само с дрегер си гарантирате свежо утро без световъртежи, раздразнителност и повръщане. Медикаменти също няма да са нужни. Единственото, което е необходимо, е да се снабдите с уред, няколко от еднократните тестери или специалните тест-лентички за алкохол.

В Аlcotester.BG ще откриете богат избор от различни тестери, предназначени за различни нужди. Така освен че може да предотвратите неприятният и омразен махмурлук, ще се опазите от това да седнете зад волана пили с всички неприятни последствия и опасности. Както казват старите хора: ‘‘И вълкът сит, и агнето цяло‘‘.

Практиката е показала, че животът на много хора може да бъде спасен чрез прост тест с дрегер. Съществуват различни по вид, цена, бързина на резултата алкотестери. В зависимост от марката и модела, те ползват различни материали и методики за анализиране на алкохолната концентрация в организма. И както не веднъж сме писали – не можете да излъжете дрегера, че сте пили по-малко или въобще не сте.

И все пак, в случай, че купонът и махмурлукът победят…

Ето малко синтезирани данни как го борят в различните страни по света:

Италия: еспресо и плодов сок;

Германия: маринована херинга, увита в кисело зеле или една глава лук;

Япония: мисо супа със сурово яйце и мариновани сливи;

Полша: сокът от туршията, направо от буркана;

Еквадор: чай от риган;

Ирландия: овалват човек до гуша във влажен пясък. Ако не е удобно да се направи, прибягват до хапване на пържени яйца, наденица, гъби, препечен хляб, домати, бекон и все по-популярния черен пудинг;

Дания: с бира на име ‘‘Косата на кучето‘‘;

Русия: със сауна;

САЩ: стриди или коктейл Bloody Mary.

Монголия: Мариновани овчи очи в доматен сок;

Китай: силен зелен чай или вода с лимон;

Швейцария: картофени палачинки;

Корея: екзотична гозба с кисело зеле, шкембе, телешка кръв и зелен лук

Подобни публикации

Please add some widgets here!