НЕ КАРАЙ С АЛКОХОЛ НАД ЛИМИТА ОТ 0.5 ПРОМИЛА
ПРИ АЛКОХОЛ НАД 1.2 ПРОМИЛА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
АКО КАРАШ С ДРОГА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКИ НАД 99 ЛВ. ДО ОФИС / АВТОМАТ

Можем ли чрез дрегер да се предпазим от тежък махмурлук след запой?

Можем ли чрез дрегер да се предпазим от тежък махмурлук след запой?

Когато става дума за махмурлук, превенцията наистина е най-добрият – някои казват и че единственият – начин да намалим неприятните странични ефекти. Надали има човек, които да не се е сблъсквал с махмурлука на сутринта след тежка нощ, изпълнена с много алкохол.

Както знаем, състоянието, което наричаме разговорно “махмурлук”, е комплекс от неприятни физиологични ефекти. Най-характерните сред тях са постоянното чувство за жажда (тъй като организмът се е дехидратирал), безпричинна умора, гадене и повръщане, силен световъртеж. Махмурлукът се появява, защото нивото на кръвната захар е понижено, тъй като има прекомерен синтез на молекули никотинамидадениндинуклеотид – НАД.

И тъй като няма как да се избегнат моменти, в които някои черпи или има повод за пиене и след това предпоставка за махмурлук, то експертите имат решение за това как на сутринта да сме добре.

Тайната е в погълнатото количество и още по-важно е как на организма понася алкохолът. Затова е добре всеки ентусиаст, решил да се позабавлява и да пие, да има в себе си дрегер. Алкотестерът ще помогне на човек да разбере в кой момент точно да спре да употребява алкохолни напитки, за да няма махмурлук на сутринта. Дрегер устройството няма да спре махмурлука, ако все пак наистина прекалите с пиенето, но е незаменима вещ, когато опитвате да избегнете алкохолното главоболие. Трябва да преустановите пиенето, когато тестерът отчете 0,02-0,03 промила. Готово! Така само с дрегер си гарантирате свежо утро без световъртежи, раздразнителност и повръщане. Медикаменти също няма да са нужни. Единственото, което е необходимо, е да се снабдите с уред, няколко от еднократните тестери или специалните тест-лентички за алкохол.

В Аlcotester.BG ще откриете богат избор от различни тестери, предназначени за различни нужди. Така освен че може да предотвратите неприятният и омразен махмурлук, ще се опазите от това да седнете зад волана пили с всички неприятни последствия и опасности. Както казват старите хора: ‘‘И вълкът сит, и агнето цяло‘‘.

Практиката е показала, че животът на много хора може да бъде спасен чрез прост тест с дрегер. Съществуват различни по вид, цена, бързина на резултата алкотестери. В зависимост от марката и модела, те ползват различни материали и методики за анализиране на алкохолната концентрация в организма. И както не веднъж сме писали – не можете да излъжете дрегера, че сте пили по-малко или въобще не сте.

И все пак, в случай, че купонът и махмурлукът победят…

Ето малко синтезирани данни как го борят в различните страни по света:

Италия: еспресо и плодов сок;

Германия: маринована херинга, увита в кисело зеле или една глава лук;

Япония: мисо супа със сурово яйце и мариновани сливи;

Полша: сокът от туршията, направо от буркана;

Еквадор: чай от риган;

Ирландия: овалват човек до гуша във влажен пясък. Ако не е удобно да се направи, прибягват до хапване на пържени яйца, наденица, гъби, препечен хляб, домати, бекон и все по-популярния черен пудинг;

Дания: с бира на име ‘‘Косата на кучето‘‘;

Русия: със сауна;

САЩ: стриди или коктейл Bloody Mary.

Монголия: Мариновани овчи очи в доматен сок;

Китай: силен зелен чай или вода с лимон;

Швейцария: картофени палачинки;

Корея: екзотична гозба с кисело зеле, шкембе, телешка кръв и зелен лук