НЕ КАРАЙ С АЛКОХОЛ НАД ЛИМИТА ОТ 0.5 ПРОМИЛА
ПРИ АЛКОХОЛ НАД 1.2 ПРОМИЛА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
АКО КАРАШ С ДРОГА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКИ НАД 99 ЛВ. ДО ОФИС / АВТОМАТ

Лятото: сезонът на партитата, който не може без дрегер

Лятото: сезонът на партитата, който не може без дрегер

Лято е. Сезонът на многото партита, почивки, уикендите сред природата и така нататък.

С повишаването на температурите се покачва настроението ни, а и очакването за хубаво и незабравимо лято. Купоните и веселбите, дори и разходката в парка привечер не минават без да изпием по едно питие.

Проблемът идва, когато алкохолът, който изпием, се превърне в заплаха за нашата и чуждата безопасност. Както е известно, прекалената употреба на алкохол сериозно може да замъгли ума. Не са малко случаите, в които той е основният причинител на тежко пътно-транспортно произшествие, при което има загинали. За да се избегнат такива ситуации е желателно всеки шофьор да помисли преди да употреби алкохол. Препоръчително е да има под ръка и дрегер за алкохол.

Какво представлява устройството дрегер или така известния алкотестер? Това е устройство за оценка на съдържанието на алкохола в кръвта, като пробата може да бъде взета от дъха, слюнката, урината или потта на човек. Дрегер е името на инструмента, който тества нивото на алкохол. Уредът е измислен от изобретателя Робърт Франк Боркехщен.

Дрегер устройствата са едни от най-използваните инструменти за превенция срещу пияни шофьори, нетрезви служители и за упражняване на контрол както над самия себе си, така и над друг човек. С една добра цел – да няма лоши последствия, след като някой е прекалил с алкохола. Неоспорим факт е, че дрегерите са незаменими в институциите, заведенията, в полицейските управления и медицинските центрове.

През лятото, когато задръжките падат, купонът тече неуморно, неспирно се лее и алкохол. За това колко точно сме изпили и какво количество концентрат е абсорбирал организмът ни, можем да разберем именно чрез дрегер.

В Аlcotester.BG могат да бъдат намерени едни от най-предпочитаните продукти от клиентите. Предлагаме богата гама от дрегер апарати, които са необходима придобивка за много фирми и институции, както и алкотестери за еднократна употреба, персонални и портални устройства. Наред с устройствата, които отчитат промилите на алкохол в тялото, тук в Аlcotester.BG могат да бъдат открити тестове за наркотици, които откриват широк диапазон вещества чрез различни методи.

Да разгледаме следната ситуация: Отишли сте на дискотека на морето. В разгара на купона идват властите и започват проверка. В случай, че разберат, че даден клиент е дошъл с автомобил, но е употребил алкохол и има намерение да се прибере, шофирайки в нетрезво състояние, органите на реда са в правото си да тестват с дрегер. Ако обаче посетителят не бъде сигурен в резултата, който покаже алкотестът, той може спокойно да поиска да използват неговия. Точно в такива ситуации е добре да има под ръка еднократен алкотестер.

Летните купони и партита тепърва стартират и е добре да припомним факта, че един час след спирането на употреба на алкохол, нивото на му в кръвта продължава да се покачва. Така че ако 10 минути след теста с дрегер промилите са едни, то 60 минути след това вече може да са се покачили и тестваните лица да решат, че алкотестерът лъже. За тяхно съжаление обаче той отчита правилно.

ВНИМАНИЕ! Аlcotester.BG не толерира употребата на алкохол, когато след това ще се наложи даденото лице да се шофира.