НЕ КАРАЙ С АЛКОХОЛ НАД ЛИМИТА ОТ 0.5 ПРОМИЛА
ПРИ АЛКОХОЛ НАД 1.2 ПРОМИЛА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
АКО КАРАШ С ДРОГА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКИ НАД 99 ЛВ. ДО ОФИС / АВТОМАТ

DrugWipe A и DrugWipe F: вече с 3 мин по-бързи!

DrugWipe A и DrugWipe F: вече с 3 мин по-бързи!

По-кратко време на анализ = по-бързи резултати, по-ефективни проверки

Securetec Detektion Systeme AG направиха поредното подобрение като съкратиха максималното време за анализ на тестовете DrugWipes A и F с 3 минути. Вместо 8 мин анализът вече е окончателно готов максимум след 5 минути. 3 минути ускорение в полевите тестове е впечатляващо! Подобрената скорост на анализ по-никакъв начин не е за сметка на надежността. Те са все така надежни, удобни и сигурни тестове, както досега.

Тестовете за наркотици DrugWipe A и DrugWipe F допълват гамата на слюнчените тестовете на немския лидер в сферата – DrugWipe S. Тестовете DrugWipe A и DrugWipe F се използва за тестване за следи от наркотици върху различни повърхности, например тайници и пликчета в който може да са били съхранявани наркотици, смартфони, клавиатури и друга периферия, кредитни карти, волан на презовозно средство, дръжка на инструмент. DrugWipe A могат да се ползват и като слюнчени тестове, но също и за откриване на наркотични вещества чрез взимане на проба чрез натривка от кожата на ръцете, челото или от зоната на врата, където има по-голямо потоотделяне. С тези тестове може да се направи проверка в ситуации, когато се изисква дискретност или неинвазивност на предварителния тест. 

DrugWipe A: за повърхности, кожа и слюнка

DrugWipe A е универсален тип наркотест, способен да открива наркотици върху повърхности, върху кожата и в слюнката. Най-разпространените наркотици – канабис, опиати, кокаин, амфетамини, екстази и метамфетамини – се откриват надеждно с тестовете DrugWipe A. Тестът е лесен за използване и ясен за интерпретиране. При по-висока концентация във взетата проба – положителният резултат е ясен и видим след не повече от 3 минути, а максималното време за очакване при негативен резултат вече е само 5 минути, с 3 минути по-бързо от преди. Благодарение на  своята гъвкавост, тестът може да се използва в различни ситуации, както за тестване от повърхности, така и за тестване на физически лица чрез проба от слюнка или натривка от кожа.

DrugWipe F: Повърхностен тест за откриване на наркотици

DrugWipe F се използва когато не е нужно или не е позволено от закона да се вземат проби директно човек, както е в  някой държави по света. Той бързо и надеждно открива същите наркотици като DrugWipe A на повърхности. DrugWipe F позволява откриването на канабис, опиати, кокаин, амфетамини, екстази и метамфетамини върху повърхности за дълъг период от време. Тестовата касета е удобна и се побира във всеки джоб. Освен това е лесн за използване, като резултатите са видими след 3 до максимум 5 минути.

По-бързо, но със същата доказана надеждност

Securetec редовно подобряват качествата на тестове, за да ги направят още по-бързи, по-прости и по-ефективни, както за проверяващите, така и за тестваните. Най-новото подобрение е намаляване максималното време анализ на теста на 5 минути – с 3 минути по-бързо от преди. Разбира се, без да се накърнява  надеждността и лекотата на използване, което е проверено в множество проучвания на производителя. 

Тестовете за наркотици DrugWipe A и DrugWipe F могат да се използват върху всякакви повърхности за надежно откриване и на по-стари следи от наркотици. Както при DrugWipe S, тези тестове запазват поверителността на тествания, предотвратяват манипулирането на пробите и гарантират откриването на най-разпорстранените групи наркотици. Тестването на повърхности се използва при проверка на пътя, например от криминалисти след ПТП, за тестване на затворници, при трудови инциденти и при спешни медицински случаи, като бърза проверка на постъпващо в болница лице в неадекватно състояние.

Идеален за тестване на работното място

Тестването на повърхности може да бъде най-подходящият метод за превантивна и дискретна проверка за наркотици на работните места. Ако работник отказва тест със слюнка или ако има подозрение за употреба на наркотици, те могат да бъдат проверни чрез взимане на натривка от предмет използван от работника. При това се запазва пълна дискретност на тестването. Пробите могат да бъдат взети от различни повърхности, като компютърни клавиатури, волан, дръжки на инструменти, бюра и много други. Положителен резултат от теста дава възможност на работодателят да е добре подготвен за индивидуален разговор със служителя.