НЕ КАРАЙ С АЛКОХОЛ НАД ЛИМИТА ОТ 0.5 ПРОМИЛА
ПРИ АЛКОХОЛ НАД 1.2 ПРОМИЛА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
АКО КАРАШ С ДРОГА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКИ НАД 99 ЛВ. ДО ОФИС / АВТОМАТ

Високите летни температури изискват внимание при транспорт и съхранение на тестове за наркотици!

Високите летни температури изискват внимание при транспорт и съхранение на тестове за наркотици!

В имунологичните тестове, известни също като латерални, сред които са повечето тестове за наркотици, заразни болести (КОВИД, Грип), бременност, овулация и други, се използват специфични антитела. Вижте за метода на имунологичните тестове тук. Важно е да обърнем внимание, че антителата ползвани в тези тестове са на белтъчна основа и са чувствителни към високи температури.

През лятото, особено в най-горещите дни, следва да се полага специално внимание за спазване на температурния режим при транспортиране и съхранение на тези продукти. В повечето случаи максимално допустимата температура е +30 градуса. Понясят краткотрайно изгалагане на температури до +40 градуса, но температури над +40 градуса, дори краткотрайни ще причинят необратими щети на тестовете и ще се увредят.

При риск от излагане на високи температури в Alcotester.bg полагаме специални грижи, но за съжаление не може да гарантираме целия процес при транспортирането им до вас. Затова при високи температури спазвайте следните препоръки:

  1. Избирайте доставка до офис на Еконт, Спиди.
  2. Избягвайте доставка до АПС, освен ако сте сигурни, че той е на закрито (в магазин, в офис сграда или др.).
  3. Вземете вашата пратката още на сутринта. В офисите на Спиди и Еконт климатик може да не работи, а пратката може да е оставена в зона нагрявана от слънце, например до прозорец.
  4. Ако сте избрали доставка до АПС на Спиди, Еконт или BOXNOW и знаете че той е на открито, задължително вземете вашата пратка рано сутрин, а ако е до BOXNOW в София, още същата вечер.
  5. След като си вземете пратката, дръжте я така че да се спазва температурния режим, означен със стикер на пакета. Пазете от излагане на директна слънчева светлина и в никакъв случай не я оставяйте в колата, температурите в колата могат да стигнат над 70 градуса!

При високи температури и избран рисков метод за доставка, ще се свържем с вас за да ви предложим алтернативен метод с по-малък риск.

Ако сте от София и имате възможност, взимайте тестовете директно от нашия офис. Намираме се на удобно място в центъра на София, достъпно с кола, без да плащате за зона. Вижте адреса тук.