НЕ КАРАЙ С АЛКОХОЛ НАД ЛИМИТА ОТ 0.5 ПРОМИЛА
ПРИ АЛКОХОЛ НАД 1.2 ПРОМИЛА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
АКО КАРАШ С ДРОГА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКИ НАД 99 ЛВ.

Годишни награди за пътна безопасност

Годишни награди за пътна безопасност

През 2023 г. Alcotester.bg взе активно участие в камнания ,,С бистър ум зад волана” на Българска Петролна и Газова Асоциация (БПГА), подкрепена от МВР и Държавната агенция ,,Безопасност на движението по пътищата”. Alcotester.bg разработи специални щандове за лична проверка за алкохол. За тях се полваше DINGO B-02, който ползволя мигновенна и многократна проверка за количеството алкохол.  Щандовете са поставени за безплатно тестване на шофьорите в няколко бензиностанции из цяла България. Допълнитено са предоставени еднократни тестове за алкохол Test&Drive, които шофьорите могат да вземат със себе се в колите и да се тестват мигновенно при съмнения. Тази проактивни мерки имат за цел да възпрат случаите на шофиране в нетрезво състояние, като дадат възможност на шофьорите да вземат информирани решения относно годността си да шофират.

В тазгодишното издание на ,,Годишни награди за Пътна Безопасност” организирано от асоциация ,,АКАБ”, БПГА с участието на Alcotester.bg бяха номинирани в категорията: ,,най-добра кампания от неправителствена организация”. В резултат на положените усилия от всички учасници в каманията, БПГА спечели наградата в тази категория.

Фокуса на събитието беше справянето с тежките последици от шофирането в нетрезво състояние. Всяка година безброй животи са трагично загубени и семейства се разбиват поради предотвратими инциденти, причинени от нетрезви шофьори. Като повишават осведомеността и предоставят практически решения, инициативи като кампанията на Alcotester.bg играят ключова роля за опазването на общностите и намаляването на смъртните случаи на пътя.

Трагичните инциденти, включващи нетрезви шофьори, отнели живота на невинни хора, включително и на деца, подчертават спешната необходимост от строги мерки за предотвратяване на подобни бедствия. Роберт Ахабабян, управител на Керагон ЕООД, Alcotester.bg разговоря лично по време на събитието с полицаи от цялата страна по темата. Господин Ахабабян в разговорите наблегна и върху нуждата от законови промени в наказателния кодекс и МВР, за да се прекрати войната на пътя, която се забелязва в България.

През 2024 г. Alcotester.bg остава непоколебим в отдадеността си към пътната безопасност и отговорно шофиране. Движейки се напред, компанията има за цел да засили  усилията си чрез разширяване на обхвата си и прилагане на по-всеобхватни стратегии за борба с шофирането в нетрезво състояние. Като крайната цел остава създаването на по-безопасни пътища за всички граждани.