НЕ КАРАЙ С АЛКОХОЛ НАД ЛИМИТА ОТ 0.5 ПРОМИЛА
ПРИ АЛКОХОЛ НАД 1.2 ПРОМИЛА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
АКО КАРАШ С ДРОГА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКИ НАД 99 ЛВ. ДО ОФИС / АВТОМАТ

Слюнчен тест за бупренорфин и метадон – новият DrugWipe®2S BUP/MTD

Слюнчен тест за бупренорфин и метадон – новият DrugWipe®2S BUP/MTD

Лечение на зависимост и злоупотреба с наркотици – двете страни на бупренорфин и метадон 

Активните вещества бупренорфин и метадон се използват успешно за лечение на пристрастеност към наркотици от много години. Въпреки това и с двете субстанции може да се злоупотребява като с наркотик. Поради тази причина Securetec разработва DrugWipe® 2 S слюнчен тест за бупренорфин и метадон.

Докато пероралното приложение на метадон и сублингвално приложение на бупренорфин удовлетворява физическото желание за опиати, като по този начин предотвратява симптомите на абстиненция, еуфоричните ефекти, които търсят зависимите, са блокирани. За да се постигне “надрусване”, дозата трябва да се увеличи или веществото да се приеме в различна форма. Това се получава, защото интравенозният или назалният прием произвеждат по-високи концентрации в кръвта за по-кратък период от време, отколкото медицински предписаната доза.

Готовата наличност на двете вещества на черния пазар улеснява злоупотребата с тях. Например, 22 кг незаконен метадон и 2 кг бупренорфин са заловени в Европейския Съюз през 2016 г. [1] Наскоро митническите следователи от Хамбург съобщават за мащабна акция, при която конфискуват таблетки Subutex® на стойност 1 милион евро. Таблетките са пътували за Скандинавия от Франция. За разлика от Германия и скандинавските страни, законодателството за наркотиците във Франция не обхваща Subutex®. Сравнително лесно е да се закупи от аптеките и струва само 1-2 евро на таблетка. Германия и Скандинавия са привлекателни пазари за продажби. Цените на черния пазар там понякога могат да надхвърлят 30 евро на таблетка.

Ключови предимства на експресния индикативен слюнчен тест за бупренорфин и метадон:

  • Бързи резултати: резултатите могат да се интерпретират от 3 до максимум 8 минути;
  • Хигиеничен: бързо и лесно взимане на проба;
  • Гъвкавост: тестът се извършва навсякъде, по всяко време;
  • Надежден: пробата не може да се подправи; резултатите са надеждни дори при суха уста.

 

DrugWipe® S слюнчени тестове вече откриват 9 вещества

Продуктовата гама DrugWipe® S предлага бързи, надеждни слюнчени тестове за 9 незаконни наркотици. Тестването отнема 3-8 минути. Тестът е ясен за интерпретиране и подходящ за полеви условия. Работата с него е лесна и безопасна и изисква минимален обем проба, позволяваща взимане на коректна проба дори при “суха уста”.

Ключовите предимства на слюнчените тестове пред уринните са:

  • Избягва се нарушаване на личното пространство;
  • Взимането на проба не дава възможност за манипулиране;
  • Наблюдението на взимането на проба е оптимизирано.

Експресните тестове DrugWipe® откриват кетамин и бензодиазепини, както и канабис, екстази, амфетамин, метамфетамин и хероин. С новия слюнчен тест DrugWipe® 2 S BUP/MTD към тези вещества се добавят бупренорфин и метадон.

Тестът е на пазара от 27 юни 2019 год.

бупренорфин, метадон, Securetec, DrugWipe, тест за наркотици

1. European Drug Report 2018