НЕ КАРАЙ С АЛКОХОЛ НАД ЛИМИТА ОТ 0.5 ПРОМИЛА
ПРИ АЛКОХОЛ НАД 1.2 ПРОМИЛА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
АКО КАРАШ С ДРОГА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКИ НАД 99 ЛВ. ДО ОФИС / АВТОМАТ

Alcotest

Показване на 20 резултата

Alcotest е името на дрегерите за алкохол на немският производител Drager Safety AG.

Началото

Фирмата започва производството на електронни дрегери за алкохол преди близо половин век. От тогава са натрупали огромен опит благодарение на който марката се е наложила като стандарт в апаратите за измерване на алкохол в дъха.

Alcotest в България

В края на  80-те Дрегер изкарват изключително успешен модел, популярния 7410+ който продължава да се използва все още от Пътна Полиция в България, както и от много фирми за проверка на служители.

В 21-ви век

През новия век немците пускат няколко също много успешни модела, например Alcotest 6510 и 6810. Тези модели все още се използват много както от полицейските служби (не в България), така и в предприятията за контрол трезвеността на служителите. За сервизните специалисти поддържащи дрегери за алкохол това са най-успешните като инжинеринг модели на производителя. Обичайно не дават дефекти и работят безотказно в продължение на над 10 години.

Заедно с Alcotest 6510/6810 на пазара излиза и по-бюджетните модели 5510 и 3000, предназначен за обикновенните потребители. И двата модела нямат голям пазарен успех.

Актуалните модели на Alcotest

В края на първото десетилетие на 21-ви век (около 2008 г.) немците извадиха дълго чаканият заместник на 7410, Alcotest 7510. С този дрегер производителя се опита да покрие максимално препоръките на организация за легална метрология OIML. Благодарение на иновативната система за измерване на алкохол 7510 може да измерва остатъчен алкохол в горните дихателни пътища и е първит мобилен дрегер за алкохол с такава функция.  В опит да покрият изискванията на OIML този дрегер има много други функционалности. Като слабост може да се посочи по-честата нужда от ремонти, което е логично при толкова усложнено устройство. Очаква се този модел да се произвежда поне до средата на третото десетилетие на 21-ви век.

През второто десетилетие производителя пусна на пазара актуалните все още модели Alcotest 3820 предназначен за обикновенните потребители, и 5820 и 6820 предназначени за професионалистите. Като цяло специалистите имат добри отзиви за тези модели, но повечето от тях смятат предишните модели за по-стабилни и не създаващи проблеми.

През 2018 г. немците извадиха най-новият модел, 5000. Това е дрегер изключително за безконтактно тестване за алкохол, пръвият подобен произведен от Drager Safety. С промяната в номерацията на моделите производителят влиза в третото десетилетие на 21-ви век.

Новите модели

Новите модели очаквани скоро са Alcotest 6000 като наследник на 5820 и Alcotest 4000, който ще наследи 3820.

Планираната за края на 2020 г. премиера на Alcotest 7000 които трябва да замести 6820 се забави заради пандемията и все още няма известна дата за пускането му на пазара.