НЕ КАРАЙ С АЛКОХОЛ НАД ЛИМИТА ОТ 0.5 ПРОМИЛА
ПРИ АЛКОХОЛ НАД 1.2 ПРОМИЛА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
АКО КАРАШ С ДРОГА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКИ НАД 99 ЛВ. ДО ОФИС / АВТОМАТ

Бърз антигенен тест за ковид-19, носен секрет – указания

Бърз антигенен тест за ковид-19, носен секрет – указания

Какво представлява

Бърз антигенен тест за ковид-19, носен секрет | covid-19 ag self-test, nasal е бърз хроматографски имуноанализ за качествено откриване на sars-cov-2 антигени, присъстващи в човешки назофаринкс. Само за професионална ин- витро диагностична употреба.

Съдържание

 1. Назофарингеален тампон
 2. Буферна течност
 3. Екстракционна епруветка
 4. Капаче-капкомер с отвор за екстрационна епруветка
 5. Тестова касета

Забележка – възможно е при различните партиди екстракционната епруветка да пристигне готова с буферна течност в нея.

тест за ковид Lysun носен секрет взимане на проба

Инструкции за взимане на проба

 1. Извадете тампон и внимателно вкарайте мекия край възможно най-дълбоко в носната кухина или гърлото. Внимавайте да не нараните лигавицата.
 2. Завъртете леко, за да съберете проба (секрет) и извадете тампона.
 3. Отворете съдчето с буферната течност и капнете 10 капки (350 μl (микролитъра) от буферната течност в екстракционната епруветка. Забележка – възможно е при различните партиди екстракционната епруветка да пристигне готова с буферна течност в нея.
 4. Поставете тампона с върха със секрета в екстракционната епруветка, притиснете го към стените на епруветката, за да се размеси пробата с буфера. Разбъркайте буферната течност с тампона за около 10 секунди.
 5. Извадете тампона от епруветката, като притиснете леко стените й, за да отделите евентуално останал секрет/разтвор. Внимателно изхвърлете тампона, без да докосвате върха със секрета, тъй като е потенциален биологичен отпадък.
 6. Поставете капачето-капкомер върху епруветката и я оставете във вертикално положение с капачето нагоре. Пробата е готова за тестване.

Инструкции за извършване на теста

 1. Оставете тестовите материали да достигнат стайна температура (от 15°с до 30°с).
 2. Извадете тестовата касета от фолиевата опаковка и я поставете на хоризонтална, равна и суха повърхност.
 3. Внимателно хванете епруветката , обърнете я с капачето-капкомер надолу и капнете 3 капки проба в сектора за проба на касетата.
 4. Изчакайте появата на цветна линия / цветни линии. При висока концентрация линия се появява в рамките на 5 мин. Отчетете окончателно резултата след 15 минути, но не по-късно от 20 минути.
ковид тест Lysun носен секрет поставяне на проба
резултати тест-касета проба-кръв за ковид антитела

Интерпретиране на резултатите от теста

Положителен:* появяват се две отчетливи цветни линии. Едната цветна линия трябва да бъде в контролната зона (c), а другата цветна линия е в тестовата зона (t). Положителен резултат в тестовата зона показва откриване на sars-cov-2 антигени в пробата.

* Забележка: интензивността на цвета на линията в тестовата зона (t) ще варира в зависимост от количеството антиген sars-cov-2, присъстващ в пробата. Това означава, че всеки нюанс на цвета в тестовата зона (t) трябва да се счита за положителен.

Отрицателен: една цветна линия се появява в контролната зона (c). Няма очевидна поява на цветна линия в тест зоната (t).

Невалиден: линия в контролната зона не се появява. Недостатъчно количество проба или неправилна процедурна техника са най-вероятните причини за липса на контролна линия. Прегледайте процедурата и повторете теста с нова тест касета и помощни материали. Ако проблемът продължава, прекратете използването на материалите и касетите от партидата и незабавно и се свържете с местния дистрибутор.

Контрол върху качеството

Средство за контрол върху процедурата е включено в теста. За вътрешен контрол върху процедурата се приема липсата на каквото и да е оцветяване при реагента, преди потапянето му в пробата. Стандарти за контрол не са включени в тестовия комплект. Но въпреки това се препоръчва тестване на положителните и отрицателните контроли, като част от добрата лабораторна практика, за да се потвърди процедурата и да се удостовери правилното изпълнение на теста.

Третирайте използваните касети и помощни материали като потенциално заразни и ги изхърляйте съобразно указанията на властите.

CE mark

За поръчки:

КЕРАГОН ЕООД

София, ул. 20-ти април №13

office@keragon.eu, 02/4114081,

www.alcotester.bg

Производител:

ХАНГДЖОУ ЛИСЪН БИОТЕХНОЛОДЖИ КО. ООД

Щракнете тук, за да видите продукта.

Щракнете тук, за да изтеглите указанието като PDF.