НЕ КАРАЙ С АЛКОХОЛ НАД ЛИМИТА ОТ 0.5 ПРОМИЛА
ПРИ АЛКОХОЛ НАД 1.2 ПРОМИЛА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
АКО КАРАШ С ДРОГА - ОСТАВАШ БЕЗ КОЛА!
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКИ НАД 99 ЛВ. ДО ОФИС / АВТОМАТ

Тест за TSH (тиреостимулиращ хормон)

SKU DTU-C-TSH Категория

Бърз и удобен тест за TSH, подходящ за самостоятелно използване в домашни условия. Не е нужно посещение в лаборатория.

17.00 лв.  без ДДС

наличен на склад

Описание

Описание

Бърз тест за качествено откриване на човешки тиреостимулиращ хормон (TSH), чрез кръвна проба от пръста.

Базиран на хроматографски имуноанализ за качествено откриване на TSH в кръвта. Гранична концентрация (cut-off) – 5 μIU/mL. Предоставя предварителен резултат. Може да се използва като скрининг за TSH.

Повече информация за TSH

Тироид стимулиращият хормон (известен също като тиротропин, тиреотропен хормон, TSH или hTSH за човешки TSH) е хормон на хипофизата, който стимулира щитовидната жлеза да произвежда тироксин (Т4) и след това трийодтиронин (Т3), който стимулира метаболизма на почти всяка тъкан в тялото. Това е гликопротеинов хормон, синтезиран и секретиран от тиротропни клетки в предния дял на хипофизната жлеза, който регулира ендокринната функция на щитовидната жлеза.  TSH (с полуживот от около час) стимулира щитовидната жлеза да отделя хормона тироксин (Т4), който има само лек ефект върху метаболизма. Т4 се превръща в трийодтиронин (Т3), който е активният хормон, който стимулира метаболизма. Около 80% от това преобразуване е в черния дроб и други органи, а 20% в самата щитовидна жлеза.

Предимства на теста за TSH:

  • Възможност за самостоятелно изследване в къщи, без посещение в лаборатория;
  • Бърз резултат
  • Визуална интерпретация
  • Лесна употреба
  • Висока точност и надежност на резултата
  • Пълен комлект с всичко нужно за използване в къщи

Процедура на тестване и интерпретиране на резултата

Преди да пристъпите към теста, прочетете приложените към него указания за съхранение и прегледайте процедурната карта.

Тестът съдържа:

  • Тест касета
  • Капилярен капкомер
  • Буфер
  • Алкохолна кърпичка
  • Ланцет
  • Листовка

Работа с теста

  1. Измийте ръцете си със сапун и изплакнете с чиста топла вода.
  2. Оставете опаковката да достигне стайна температура, преди да я отворите. След това я отворете и извадете касетата.
  3. Внимателно издърпайте и изхвърлете капачката на ланцета.
  4. Използвайте предоставения алкохолен тампон, за да почистите върха на средния или безименния пръст, като мястото на убождане.
  5. Натиснете ланцета от страната, от която е извадена капачката, т.е с игличката към върха на пръста (препоръчва се безименния пръст). Накрайникът се прибира автоматично и безопасно след употреба.
  6. Дръжте ръката надолу, масажирайте края, който е убоден, за да получите капка кръв.
  7. Без да притискате разширението/ балончето на капкомера, поставете го в контакт с кръвта. Кръвта мигрира в капилярния капкомер до посочената линия.

Можете да масажирате отново пръста си, за да получите повече кръв, ако линията не е достигната. Избягвайте въздушни мехурчета.

  1. Поставете събраната кръв в отвора за пробата на касетата, като стиснете капкомера.
  2. Изчакайте кръвта да се разпредели напълно в отвора. Развийте капачката на бутилката с буфер и добавете 2 капки буфер в отвора за проби на касетата.
  3. Изчакайте да се появят цветните линии. Отчетете резултатите след 10 минути. Не интерпретирайте резултата след 20 минути.

Интерпретиране на резултатите

ПОЛОЖИТЕЛЕН: появяват се две видими оцветени черти. Една черта се появява в контролната зона С, а втора – в тестовата зона Т. Възможно е линиите да са с различен интензитет – това е нормално. Този резултат показва вероятно протичаща бременност.

ОТРИЦАТЕЛЕН: появява се само една оцветена черта в контролната зона С. Липсва черта в тестовата зона Т. Този резултат показва, че вероятно не протича бременност.

НЕВАЛИДЕН: Липсва маркер в контролната зона С, дори в тестовата зона Т да се появи такъв. Вероятните причини са недостатъчно количество проба или неправилна техника на тестване. Прегледайте процедурата по тестване и повторете теста с нова тест лента.

Контрол на качеството

Като контрол на процедурата служи появата на оцветена черта в контролната лента – това показва достатъчен обем на пробата и поемането й от мембраната както и правилно извършване на процедурата.

Като контрол на процедурата служи липсата на оцветяване на фона около чертите. Ако се появи оцветяване в този фон до степен да затруднява разчитането на оцветяване в чертите, то резултатът от теста може да е невалиден.

Отзиви (0)

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само регистрирани клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Запитване за оферта

Ще бъдат обслужени запитвания с реален булстат отговарящ на името на организацията.