Дрегер за алкохол – необходимост за една фирма

Животът на хората е станал прекалено забързан и често пъти много еднообразен. Съвременният човек е обременен от редица фактори. Понякога хората се опитват да намерят начин за разтоварване от стреса като прибягват към различни средства. Не са единични случаите, в които за да се разсее, човек посяга ежедневно към чашата, пълна с алкохол. И така ‘‘невинната‘‘ течност всъщност се превръща в потенциална опасност за него и околните. Наркотиците също са опция на много от по-младите хора. Но както е известно – и те, и алкохолът са вещества, които вредят на тялото и на психиката. А изходът често е фатален.  Повечето от хората, започнали да пият и да се дрогират, крайна сметка се пристрастяват към тези вещества. Поради това консумацията на алкохол и наркотици се увеличава с всеки изминал ден. Тази тенденция бързо е развиваща се и трябва да се контролира.

Например служители на фирми, започнали да употребяват наркотици, стават много непродуктивни. Те са склонни към депресивни състояния и редовно сменят настроението си, както и работата си. Тези служители, които пък системно залягат над чашката с алкохол, идват неадекватни и раздразнителни. Това не само може да им коства работното място, но е опасно за здравето и техните близки.

Затова е от огромно значение компаниите, чиито служители са изложени на редовен стрес и работят с усилени темпове, да разполагат с тестове за наркотици и дрегер устройства, проверяващи промилите алкохол в тялото. Ако бъдат осъществявани подобни програми, то със сигурност много главоболия ще бъдат спестени.  Според британски проучвания, провели се на територията на Източна Европа, става ясно, че във фирми, където служителите се проверяват системно ( по 4 пъти за 12 месеца) с дрегер и тестери за наркотици е бил отбелязан подем в дейността на дружеството. Кадрите на компаниите от своя страна пък са били доволни от загрижеността на работодателите си. Голяма част от тези служители, които са имали проблеми с вредните медикаменти, са отбелязали напредък в дългия път по отказването им.

Какви са предимствата Вашата фирма да разполага с дрегер и тестери за наркотици:

  • Намалява броя на отсъствията на служителите;
  • Подобрява работата и производителността;
  • Подпомага здравето и безопасността на работниците и служителите;
  • Подобрява социалната среда на работното място;
  • Намалява разходите за здравно осигуряване;
  • Намалява броя на произшествията;
  • Подобрява отношенията между работодателите и служителите.

В сферата на тестването за алкохол изключително подходящо предложение е дрегер устройството Tigon Professional М3001 – професионален дрегер, съчетаващ в себе си високи технологии и ергономичен дизайн. Може да работи в активен и безконтактен режим (без мундщуци) и е изключително бърз.

Дрегер Tigon Professional М3001 е създаден за професионални цели.  Този вид устройства са предпочитани за контрол над персонала в средно големи и големи предприятия и транспортни фирми. Уредът тества голям човекопоток с бързи и точни резултати. Tigon Professional е предпочитан от болници и изследователски лаборатории. Има защита срещу измама при тестването.  Само за 7 секунди резултатът е готов.

Предимството една фирма да има дрегер е неминуема. Резултатите са произведени в същия ден и служителите не трябва да излязат за тестване до друго място. Това също може да помогне на компанията да намали загубата на производителността на труда. От друга страна тестването на място с дрегер за алкохол на кадрите не им позволява да мамят. Същото важи и за случаите, в които работниците се подлагат на тестове за наркотици. Все по-голямо значение на това да бъдат оборудвани дружествата с дрегер устройства и тестери за наркотици отделят големите и средни фирми и компании. Можем да твърдим, че те са новата част от медицинското съоръжение на дружествата.

Дрегер за еднократна употреба би вършил добра работа при тестване на шофьори в транспортни фирми. Много от тях споделят на работодателите си, че наличието на дрегер им дава спокойствие пред шефовете, а и пред евентуална внезапна проверка от властите.

Както е известно, шофирането в нетрезво състояние остава главна причина за много сблъсъци по нашите и международните пътища, често с трагични последствия. Шофьорите, управляващи в нетрезво състояние, не осъзнават, че нивата на алкохол в тялото им са над допустимата граница. Дори да са се качили зад волана 4-5 часа след спирането на пиенето, не осъзнават, че всеки организъм е различен и времето за разграждането на концентрата е строго индивидуално. Липсата на еднократен дрегер в колата води до липса и на самоконтрол. Съзнанието може да бъде замъглено, а шофирането да се превърне в опасно начинание. Застрашени са множество животи и то само заради неприсъствието на простото на вид, но от изключителна важност дрегер устройство.  Затова, докато има устройстваизмерващи количеството на алкохол в тялото, експертите, полицаите, медиците и ние от Аlcotester.BG апелираме те да бъдат ползвани регулярно.

Дрегер устройствата и тестерите за наркотици са сигурен начин да бъде гарантирано, че служителите са годни за работа – било то шофиране, работа с машини, хора.

Подобни публикации

Please add some widgets here!